Welkom, docent!

U heeft gekozen voor een les van Cash Money Budget, geweldig!

U heeft echter misschien nog wat vraagjes over de inhoud van de lessen of u weet niet precies wat u kunt verwachten van onze voorlichtingslessen.

Geen zorgen!

Op deze exclusieve pagina van Cash Money Budget, vertellen wij u precies hoe de lessen eruit zien. Alhoewel... Bijna precies. In de meeste gevallen passen wij de lessen namelijk geheel aan, aan uw specifieke klas en wordt elke les dus uniek en interactief!

Laten wij beginnen!

Voorafgaand aan de les

De voorlichtingslessen van Cash Money Budget behoeven geen voorbereiding. Cash Money Budget zal de gehele lessenreeks verzorgen. U, als docent, heeft de enkele taak om ervoor te zorgen dat:

- er een werkende beamer/smartboard in het lokaal staat; 

- het geluid van de speaker werkt; en

- (in het geval er geen mobieltjes in de klas zijn toegestaan) er laptops of tablets aanwezig zijn.

U, als docent, heeft tijdens de lessen enkel de taak om de orde in de klas te bewaren. De voorlichtingslessen van Cash Money Budget worden namelijk verzorgt door jongeren en niet door docenten.

 

De eerste les staat geheel in het teken van inkomsten en uitgaven. Uit welke bronnen kunnen jongeren geld krijgen en uit welke bronnen kunnen volwassen geld krijgen. De kennis van de leerlingen op dit gebied wordt getest d.m.v. een Kahoot! quiz.

 

Deze quiz wordt online gespeeld. Toegang tot het internet, middels mobiele telefoon/tablet/laptop/pc dient te worden verschaft. De docent heeft hierbij de belangrijke taak dat deze middelen enkel worden gebruikt wanneer deze nodig zijn.

 

Na de Kahoot! quiz ligt de nadruk op waaraan jongeren en volwassenen geld uit kunnen geven (aan de hand van een concreet voorbeeld); hoe je uitgaven het beste kan bijhouden en de verschillende manieren waarop geld kan worden uitgegeven. Ook hierover wordt de kennis van de leerling getest. 

Kahoot! wordt hierbij ingezet als middel om interactief en spelenderwijs de leerlingen informatie aan te bieden. Hoewel het spel element van deze quiz enorm leuk is en de leerlingen enorm enthousiasmeert, is het uitleg gedeelte (wat tijdens de quiz plaatsvindt) het belangrijkst. 

Tijdens de tweede les

Tijdens de eerste les

De tweede les staat in het teken van fraude. Tijdens deze les proberen wij de leerlingen bewust te maken van de verschillende soorten fraude, scams en diefstal die op het moment actueel zijn. Dit doen wij aan de hand van filmfragmenten en kleine discussies. Tevens komt aan bod hoe snel een schuld kan oplopen als hierop niet direct actie wordt ondernomen. Aan de hand van een kleine quiz, testen wij of zij een echte mail van een e-mail scam kunnen onderscheiden en geven wij tips over hoe je dit kan zien.

Afhankelijk van de beschikbaarheid nemen wij een Peer-Educator mee. Dat is een jongere die zelf in de schulden zit en vertelt hoe hij/zij hierin terecht is gekomen en hoe hij/zij er weer uit probeert te komen. De verhalen van de Peer-Educator slaan vaak enorm aan bij de leerlingen. De leerlingen krijgen hierbij de kans om al hun vragen aan de Peer-Educator te stellen.

De lessenreeks wordt afgesloten met het exclusieve spel "Cash Money Budget: The Game". Dit spel is speciaal ontwikkeld door het team van Cash Money Budget voor de leerlingen om hen de waarde van geld en het belang van een goede "administratie" te leren. Tijdens de eerste les hebben zij geleerd hoe je je administratie bij houdt in een kasboek. 

 

In een klas van meer dan 8 leerlingen wordt het spel gespeeld in twee- of drietallen. De leerlingen zullen ervaren hoe het is om volwassen te zijn en om inkomsten en uitgaven te hebben. Tijdens dit spel is de uitleg een belangrijk component. Naar elkaar luisteren, naar de voorlichter luisteren is zeer belangrijk.

Het spel kan worden gespeeld door alle niveaus en leerjaren, de voorlichter zorgt ervoor dat iedereen mee kan gaan in het spel.

Het spel is enigszins vergelijkbaar met Monopoly. 

De les wordt afgesloten met een kleine evaluatie.

Tijdens de derde les

Nog vragen?

Neem dan vooral contact met ons op!

Bedankt! Bericht verzonden.